Grote controle in en rondom uiterwaarden Zutphen

zaterdag 11 juni 2016

Zutphen - Vrijdagavond 10 juni heeft de politie samen met een groot aantal partners een omvangrijke controle gehouden in en rondom de uiterwaarden bij Zutphen. Er werd gecontroleerd op het achterlaten van afval, illegale vuurtjes, drugs, milieuovertredingen, verkeersovertredingen (zowel op land als op het water), geluidsoverlast, visserij en jeugdoverlast.

Aanleiding voor de controle is het feit dat politie en gemeente elk jaar, zodra het mooier weer wordt, constateren dat in de uiterwaarden sprake is van dit soort overtredingen. Naast politie en gemeente deden ook Rijkswaterstaat, de provincie Gelderland, sportvisserij Oost Nederland, Perspectief Zutphen en hengelsportvereniging Ons Belang Zutphen mee aan de controle.

 

Resultaten

Er zijn vrijdagavond geen aanhoudingen verricht. Wel kreeg een persoon proces-verbaal voor het springen vanaf een brug. Voor hetzelfde feit werd een tiener doorverwezen naar bureau Halt.

Twee personen kregen een bekeuring omdat ze geen vispas konden tonen.

Tijdens de controle werd een boot aangetroffen die mogelijk met illegaal verkregen geld verkregen is. Deze is aangemeld voor het zogenaamde ‘Patserproject’.  Een project waarmee de politie het witwassen aanpakt (illegaal verkregen geld legaal maken). Dit project richt zich op mensen die dure of luxe bezittingen hebben, die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Het uiteindelijke doel van dit project is de ontneming van dure goederen uit handen van hun eigenaren.

Drie jongeren die in de IJssel zwommen kregen een waarschuwing. Met name tijdens hoog water is dit zeer gevaarlijk. Ook kregen enkele hondeneigenaren een waarschuwing omdat ze hun honden in de uiterwaarden los lieten lopen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zutphen | 112 alarmeringen Zutphen | Goedkoop Tanken in Zutphen | Supermarkten in Zutphen | Weerbericht Zutphen