Onderzoek cosmeticadiefstallen nagenoeg afgerond

woensdag 28 maart 2012

Een rechercheteam van de politie heeft een onderzoek naar een groot aantal cosmeticadiefstallen bij Kruidvatvestigingen in verschillende politieregio s nagenoeg afgerond. Er zijn twee verdachten aangehouden, een verdachte is nog niet opgespoord.
De politie richtte zich in december 2011 op diefstallen die voornamelijk bij Kruidvatfilialen in de regio plaatsvonden. Opvallend was dat in korte tijd filialen van deze keten werden bezocht en de duurdere cosmetica-artikelen verdwenen. In de meeste gevallen werden de dieven niet op heterdaad betrapt. Onderzoek in de administratie van de betreffende vestigingen heeft uitgewezen dat er voor grote bedragen aan cosmetica is weggenomen. Politieonderzoek De politie stelde een onderzoek in en aangezien er in meerdere politieregio s dergelijke diefstallen hadden plaatsgevonden werd een gezamenlijk team geformeerd. Er is besloten om het onderzoek te richten op de politieregio s Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Gelderland-Midden. Mede door het bekijken van de diverse camerabeelden kwam er zicht op de verdachten. Omdat deze verdachten geen vaste woon- of verblijfplaats hadden, was het moeilijk om hen op te sporen. Aanhouding Aan de serie diefstallen kwam een eind toen op 31 januari bij het Kruidvat aan de Dorpsstraat in Heerde een man werd betrapt op winkeldiefstal. Op camerabeelden was te zien hoe de man cosmeticaproducten in een (geprepareerde) tas stopte en vervolgens niets afrekende. Winkelpersoneel waarschuwde de politie en mede met hulp van tips van getuigen kon de man in de buurt in een auto worden aangehouden. Deze 22-jarige man werd ingesloten voor verhoor en tijdens het onderzoek kon een 53-jarige verdachte worden aangehouden. De jongste zit in voorlopige hechtenis en naar een 27-jarige verdachte wordt nog gezocht. Hij staat inmiddels gesignaleerd in de politieregisters. Afronding Het rechercheteam heeft zicht gekregen op elf winkeldiefstallen bij Kruidvatvestigingen in de volgende plaatsen; Zutphen (2x), Deventer (4x), Twello, Lochem, Scherpenzeel, Voorthuizen en Heerde. Van de weggenomen goederen is slechts een klein gedeelte aangetroffen. De gedupeerden zijn op de hoogte gesteld en het proces-verbaal is nagenoeg afgerond. Het onderzoek naar de derde verdachte loopt nog.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zutphen | 112 alarmeringen Zutphen | Goedkoop Tanken in Zutphen | Supermarkten in Zutphen | Weerbericht Zutphen