Politie onderzoekt openlijke geweldplegingen

maandag 16 maart 2009

Drie in Zutphen verblijvende jongeren zijn zaterdagavond 14 maart in verzekering gesteld, nadat zij aan het eind van de middag door marktkooplieden op winkeldiefstal waren betrapt en n van hen zich tijdens zijn aanhouding verzette. Twee van hen blijken eerde op de middag betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel.
De drie waren even na 16.00 uur door een marktkoopman betrapt op de diefstal van een snoepboeket bij een kraam. Ook bleek n van hen een trui op de markt te hebben gestolen. Diverse marktkooplieden gingen achter de verdachten aan. In de Proostdijsteeg werden de drie jongeren ingehaald. Inmiddels waren de marktmeester en medewerkers van de THOR (Toezichthouders Openbare Ruimten) ook aanwezig. Duidelijk was dat de jongens er vandoor wilden. Toen n van de Thor-medewerkers een verdachte aanhield werd hij geschopt. Z n maatje had inmiddels de benen genomen en met hulp van de marktkooplieden konden twee verdachten aan de politie worden overgedragen. De andere jongeman werd later op de avond aangehouden. De jongeren worden ook verdacht eerder op de middag op het station betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van NS-personeel. Zij hadden zich misdragen in een trein en NS-personeel was hierop door een reiziger geattendeerd. Toen men de jongens aansprak reageerde n van hen zeer agressief en viel de NS-man aan. Bij de vechtpartij die ontstond bemoeide zich ook diens maatje. Ze zagen kans om te vluchten, maar aan de hand van de signalementomschrijving blijken zij de later aangehouden verdachten te zijn. De verdachten in de leeftijd van 17,19 en 21 zijn in verzekering gesteld. De politie moet nog meerdere betrokkenen en getuigen horen en maakt proces-verbaal op.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zutphen | 112 alarmeringen Zutphen | Goedkoop Tanken in Zutphen | Supermarkten in Zutphen | Weerbericht Zutphen