Man aangehouden voor DNA-afname, met hennep in kofferbak

vrijdag 2 september 2016

Wilp - De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Overdinkel aangehouden omdat hij nog gesignaleerd bleek te staan om DNA af te staan, en omdat hij een aantal kilo’s hennep in de auto had liggen.

De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Overdinkel aangehouden omdat hij nog gesignaleerd bleek te staan om DNA af te staan, en omdat hij een aantal kilo’s hennep in de auto had liggen.

De 32-jarige werd rond 20.30 uur aan de kant gezet bij een carpoolplaats aan de Fliertweg in Wilp voor een verkeerscontrole, omdat hij zonder licht reed terwijl het al schemerig begon te worden. Bij controle van het voertuig en de bestuurder bleek hij gesignaleerd te staan om DNA af te staan. Ook bleek de man enkele kilo’s henneptoppen en hennepgruis in zijn kofferbak te hebben liggen. De 32-jarige is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor en DNA-afname. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Sinds een aantal jaar is de Wet DNA-onderzoek bij veroordeelden van kracht. Op grond van deze wet zijn verdachten die worden veroordeeld voor een misdrijf waarop voorlopige hechtenis is toegestaan, verplicht DNA-materiaal af te staan ten behoeve van de DNA-databank.

Veroordeelden krijgen een brief thuis met het verzoek zich te melden, gevolgd door een herinnering wanneer op de eerste brief geen reactie komt. Komt men niet opdagen, dan staan mensen op een gegeven moment gesignaleerd om aangehouden te kunnen worden.

 

2016432251

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zutphen | 112 alarmeringen Zutphen | Goedkoop Tanken in Zutphen | Supermarkten in Zutphen | Weerbericht Zutphen