Jaarlijkse herdenking omgekomen politiemedewerkers in Tuin van Bezinning

dinsdag 6 juni 2017

Warnsveld - Korpschef Erik Akerboom bezoekt donderdag 8 juni 2017 de twaalfde herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Tijdens deze jaarlijkse plechtigheid worden politiemensen herdacht die tijdens hun dienst om het leven zijn gekomen. Er worden, ook door nabestaanden, kransen gelegd.

Helaas moet er dit jaar een naam in de Tuin worden bijgeschreven.  Op 9 januari 2017 overleed Mario Prosperi (36) uit de Eenheid Den Haag aan de gevolgen van een ongeval tijdens de jaarwisseling

Naast de korpschef zullen tijdens de herdenking ook Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, en Michel Beekhuis van de Eenheid Oost-Nederland spreken. De Tuin van Bezinning is een nationaal monument. De politie richtte het op voor de herdenking van en als eerbetoon aan politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen.  De Tuin van Bezinning ligt achter het Koetshuis van Huis ’t Velde in Warnsveld. Op 21 maart 2006 is de Tuin geopend.

Voor vragen kunt u bellen met Paul Koetsier op 06-51 007 435. (Media kunnen zich aanmelden door een mail te sturen). Het is gewenst dat u uiterlijk om 13.30 uur op het terrein aanwezig bent. De herdenkingsbijeenkomst duurt van 14.00 tot 15.00 uur.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zutphen | 112 alarmeringen Zutphen | Goedkoop Tanken in Zutphen | Supermarkten in Zutphen | Weerbericht Zutphen